Qsti Abikokk 2008-04-29 14:04:20 |
Juhul kui keegi tahab natuke teistmoodi täidist siis mulle jäi Come Dine With Me saatest meelde üks variant, mis seal saates palju kiidusõnu sai (samal nädalal tegi teine osaleja ka Pavlovat (seda tavalist vahukoorega) ja paremaks arvati üksmeelselt see kondenspiimaga variant). Belinda Taylor's Lemon Pavlova with Kiwi Fruit | |
Kait Abikokk 2008-04-30 15:55:06 |
Mul on praegu ahjus vist vähemalt kuues pavlova sellest ajast kui siin koos teiega selle esimese tegin. No lihtsalt nii superhea kook on.
Täna tirisin endaga õuest kaasa küpsetama ühe 10-aastase tüdruku. Ise vaikselt loodan teda ka küpsetamispisikuga nakatada. Ei jõua ära oodata, et oma tütar (hetkel 5-kuune) nii suureks saab, et temaga koos köögis mässama hakata. Poiss (varsti 3-aastane) ei ole veel eriti huvitatud...ainult mune on nõus mulle katki toksima koogi jaoks :D aga algus seegi.
Kogemata läks mu jutt nüüd teemast mööda. Tahtsin hoopis seda kirjutada, et minu arust on see variant, et vahukoore hulka segada kohupiima ja kasutada hästi vähe suhkrut, kõige parem. Kiivid koos maasikatega on mul veel katsetamata..räägitakse, et see pidavat ka see kõige-kõigem variant olema. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Tullia Abikokk 2008-05-08 13:50:12 |
Mul on ka valminud juba neli Pavlovat. Kõik on tulnud ühtmoodi pealt krõbedad ja seest vahused: Loe lähemalt. Minu üllatuseks on isegi abikaasa igast koogist paar tükki söönud. Ta üldiselt ei ole ebatraditsiooniliste asjade proovija ja Pavlova klassifitseerub tema hinnangute järgi just selliseks. Näis, mis ta panna cottast arvab!? Eilsest proovipartiist ei jäänud talle midagi :) | |
Ingrid Kokaõpilane 2008-05-11 10:13:54 |
Parem hilja kui mitte kunagi, kuna me magusakatsetused jäävad kõik külaliste jaoks (vaesed katsejänesed), siis täna õhtul esimene juhus torti proovida. Praegu soojendan munavalget toatemperatuurile, loodan, et seda sipelgad ei avasta (troopika värk teadagi). Poes oli suur segadus ja tõin sealt maisitärklise asemel tapiokki tärklise (keegi oleks ju võinud enne poodiminekut uurida, kuidas maisitärklis inglise keeles ka on: corn starchi riiulis polnud, see eest oli corn flour aga selle peale ma ei tulnud, et siin on UK nimetused ja maha ta must jäi. No proovime, kui nihu läheb, siis õunad on ostetud ja tuleb midagi muud :) | |
Ingrid Kokaõpilane 2008-05-11 17:45:41 |
Tehtud ja kujunes õhtu hitiks. Põhilise osa tegin Nigella retsepti järgi, muudatustest siis a) 200 grammi suhkrut b) tapiokki tärklis c) järgisin Pille temperatuure ja aega. Kate on 200 ml vahukoorest ja ca 80 grammist mascarponest segatud väga vähese suhkru ja paari vanilliekstrakti tilgaga. Paar pragu tekkis kui ahjuplaadilt munakooki maha tõstsin (P.S kodus polnud parajalt suurt taldrikut, seega sai klaasvormi tõstetud.) Sai väga rahvusvaheline kook: munad Malaisiast, suhkur Indiast, tapiokk Taist, vahukoor Prantsusmaalt, mascarpone ja veiniäädikas Itaaliast, maasikad Lõuna-Koreast. Pildid videvikust seebikaga: P.S Veinikülmik (kui seal ruumi juhtub olema) on super hoiukoht tortidele, mis päris külmad ei tohiks olla, aga soojana ka väga hea ei ole :) 15kraadine pavlova oli jumalik (kuigi mu isiliku maitse jaoks liiga magus) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-11 18:33:51 |
Ingrid:
Tore, Ingrid, et pavlova meeldis (näeb väga kena välja!) ja hea teada, et tapiokitärklis ka sobiks.
Ja kui mul kunagi veinikülmik tekib, siis hakkan ka kooke seal hoidma :)
Tehtud ja kujunes õhtu hitiks. Põhilise osa tegin Nigella retsepti järgi, muudatustest siis a) 200 grammi suhkrut b) tapiokki tärklis c) järgisin Pille temperatuure ja aega. P.S Veinikülmik (kui seal ruumi juhtub olema) on super hoiukoht tortidele, mis päris külmad ei tohiks olla, aga soojana ka väga hea ei ole :) 15kraadine pavlova oli jumalik (kuigi mu isiliku maitse jaoks liiga magus) |
|
Mariake Kokaõpilane 2008-05-18 22:15:45 |
Pavlova, tehtud Nigella Lawsoni retsepti järgi. Ainus muudatus retseptis see, et 250 g suhkru asemel panin ainult 100 ja oli meie pere jaoks juba täiesti piisavalt magus :). Küpsetasin ikka 170/140 kraadi juures 1 tund, jäi nagu retseptis lubatud seest vahukommine pealt krõbe. Katteks tegin kohupiima ja vahukoore segu millel värsked maasikad. Väga mõnus oli! | |
Kärt Abikokk 2008-05-19 16:11:05 |
Ma teen Pavlova tordi ära siis, kui juhiload kätte saan. Selline eesmärk mul :D Õnneks ei pea enam eksamit kaua ootama. | |
Liblikapyydja Kokaõpilane 2008-05-28 10:10:29 |
Üritasin ka Pavlovat teha (Nigella Lawsoni retsepti järgi). Pilti siia aga ei pane, sest minu arvates kukkus see üritus läbi :D Algus oli ilus... panin siis ahju küpsema. Temperatuuri valisin alguses 160`C ja ahju pannes alandasin kohe 120-130`C peale, sest mu ahi on ikka väga äkiline. Aga sellest hoolimata oli umbes 10 minuti pärast besee pealt üsna tumepruun juba ja seega alandasin temperatuuri veelgi ligi 100`C-ni. Kuna tegin poole kogusest (2 munavalget), siis arvasin, et peaks ka küpsetusaega lühendama (kuigi besee tegin väiksema läbimõõduga, mitte madalma) ja lõpuks hakkas ahjust juba kahtlaselt kärsahaisu tulema (100`C juures!!!!) ja peale 35 minutit lülitasin ahju välja ja jätsin ahju jahtuma. Maitse vastas üsna välimusele, pealt oli isegi krõbe ja seest nätske (kuigi vajus üsna kokku), kuid seda üleküpsenud maitset ei võtnud isegi vahukoor ära :( Asi on kindlasti minu ahjus. See ahi on olnud mul ligi 1 aasta ja siiamaani ei saa ma tast aru. Tundub, justkui näitaks temperatuuri osas aiateibaid. Kui retseptis on öeldud nt 200`C, siis võin vabalt mingi 170 panna ja ahjust pean ikka välja võtma enne retseptis öeldud aega :S Vastik, uus ahi ju, välja ka nagu ei raatsi vahetada. Kas on olemas mingit ahjutermomeetrit, millega saaks temperatuuri kontrollida? Igatahes Pavlova isu on mõneks ajaks läinud :( | |
Eva Abikokk 2008-05-28 11:13:21 |
Jah, ahjutermomeeter kui selline on täiesti olemas, nägin seda oma silmaga mõned nädalad tagasi :). Pille oskab kindlasti aidata, kus kohast sellist osta saab, sest see oli tema oma. Selgus, et minugi Elektroluxi uus ahi valetab temperatuuri 10 kraadi madalamaks kui ta tegelikult on. Libikapyydja, tunnen huvi, mis marki ahi Sul on? | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |